събота , 15 декември 2018
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / Заплахи в ефир: Политици с недопустими оценки срещу журналист от Нова телевизия

Заплахи в ефир: Политици с недопустими оценки срещу журналист от Нова телевизия

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров заплаши журналиста от Нова телевизия Виктор Николаев. Повод за това стана въпрос на водещия към автора на книгата „Шайка“. Какви заплахи отправи Тодоров, както и реакциите които те предизвикаха.

Малко след телевизионната проява на Антон Тодоров, в същото студио влезе и вицепремиерът Валери Симеонов. По примера на своя коалиционен партньор, в отговор на неудобен въпрос Симеонов също припомни на Николаев за празния стол до него и добави, че „Викторгейт“ се прави лесно.

От Асоциацията на европейските журналисти в България излязоха с позиция, в която призовават за медиен бойкот на управляващи, заплашващи журналисти. Според тях изказванията на Тодоров са демонстрация на отношението на управляващите към медиите. Позицията на Нова Броудкастинг груп пък е, че поведението на Тодоров е недопустимо и е опит за подмяна на актуалните теми.

От пресцентъра на ГЕРБ разпространиха изявление на депутата Антон Тодоров, в коeто той се извинява на жуналиста Виктор Николаев, въпреки че още в началото се подчертава, че депутатът е останал неразбран.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …