петък , 22 юни 2018
Начало / Новини / АМЕРИКА / Законопроектът за нова здравна реформа в Америка пред провал?

Законопроектът за нова здравна реформа в Америка пред провал?

Законопроектът за нова здравна реформа в Америка понесе съкрушителен удар само седмица след като беше представен подобреният му вариант. Планът на републиканците за отмяна на действащия в момента Обамакеър може да отпадне още преди да бъде гласуван в Сената.

С подробности по темата Павел Хаджиев от Чикаго.

Лоша новина за вносителите на проектозакона. Безпартийната бюджетна служба към конгреса публикува доклад според който милиони американци ще останат неосигурени в случай, че реформата бъде одобрена. А това поставя под въпрос възможността Доналд Тръмп да изпълни едно от най-големите си предизборни обещания.

22 милиона американци. Още толкова ще останат неосигурени, в случай, че Обамакеър бъде заменен с новата здравна реформа. Това показва доклада на бюджетната служба на конгреса. Експертите отчитат отпадането на глобите за тези без застраховка, орязването на програмата за най-бедните медикейд и очакваното първоначално поскъпване на месечните осигурителни вноски.

Този доклад ясно показва, че версията на проектозакона пред сената е толкова лош и колкото първоначалния му вариант. Първоначалният вариант беше приет от долната камара през май, но беше променен, за да може да се хареса на представителите на републиканците в сената.

Това обаче не стана и последваха негативни изказвания. Сега отрицателните отзиви от членовете на партията-вносител се увеличават дори още повече.

Вижте също

Oмбудсманът Мая Манолова предлага бартер: Оставката й срещу бързо приемане на законопроекта за личната помощ

Омбудсманът Мая Манолова е готова да подаде оставка, ако законопроекта ѝ за личната помощ бъде …