сряда , 22 ноември 2017
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / Загасиха изцяло пожара в Изворище. За пострадалите обезщетение няма да има

Загасиха изцяло пожара в Изворище. За пострадалите обезщетение няма да има

Близо 200 пожара са гасили огнеборците на територията на цялата страна само за последното денонощие. Това съобщават от „Пожарна безопасност и защита на населението“. Междувременно стана ясно, че огънят в село Изворище е изцяло загасен.

Собствениците на близо 20 изгорели къщи и бунгала в бургаското село няма да получат обезщетения от Община Бургас, защото терените им са извън регулация. Хората нямат и застраховки.

Полицията в Бургас работи по няколко версии за пожара, включително и за умишлен палеж. Разпитът на свидетели продължава. Образувано е досъдебно производство.

Изгорели са 5 000 декара сухи треви и смесена гора. Месните обвиняват пожарникарите, че са подценили размера на бедствието и при първия подаден сигнал са изпратили само една кола.

Въпреки, че пожарът е вече изцяло потушен в селото ще останат да дежурят служители на Горско стопанство и техника.

Вижте също

Шефът на „Лукойл“ на разпит заради Марешки. „ИКЕА“ изтегля шкафове след осми смъртен случай на дете и още новини от късната емисия на 21 ноември

  Прокуратурата разпита Валентин Златен, шеф на „Лукойл”, относно проверка дали срещу заместник-председателя на Парламента …