понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Зафер Галибов – художникът, който рисува със светлина

Зафер Галибов – художникът, който рисува със светлина

Фотографът Зафер Галибов гостува в студиото на „Честно казано“ и Люба Кулезич и разказа за новата си книга – „Светлописите“. Книгата събира история на българската фотография от 1839 г. до 1959 г.

„Исках да разкажа за едни от основните фамилии в българската фотография“, обясни Галибов и каза, че някои от основните фамилии са Карастоянови, Хитрови, Георгиеви.

„Хората се връщат в същностните начала, за да видят откъде може да се тръгне по-различно“, обясни фотографът и разказа, че в книгата има и снимка на Левски, която е от неизвестен автор.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    О да ! – Българските Фотограф(к)и !!!
    … ОсновоПоложилите из Русе и Габрово … Папакочеви… фото ‘Уфа’ на ул. БайМихал (дет И до ДенДнешен Учат Соломон как Да застане пред обектива) … Първият фотограф Гигантограф г-н Васил Константинов (синът му в Грац – Продължава !, вече Глобално) … Вспомогналите на Дружество ‘Аляска’ (което Е в основата на HBC, HudsonBayCompany)
    …тези които запазиха заВечниВремена ХубаваВарна, София, Чамкория, Борис IIIти, ‘освобождението’ на деветия девети, ‘прехода’ 1989та-доДенДнешен…
    Chapeau !