вторник , 19 юни 2018
Начало / Код 11-13 / За здравето, реформите и бягащите в чужбина лекари

За здравето, реформите и бягащите в чужбина лекари

Защо лекарите в България бягат – темата коментираха д-р Десислава Кателиева от Асоциация на работещите в Спешната помощ и д-р Стойчо Кацаров от Центъра за защита на правата в здравеопазването.

„Има хора, които са сериозно против срещу това да се променя здравната им система, така им харесва в момента. Така че, трябва много сериозна политическа подкрепа, за да се извършат тези реформи, но не може веднага да обвиняваме някой министър“, заяви д-р Кацаров.

„С всеки нов министър идват нови идеи, нови концепции, нови стратегии. Ние сме в абсурдна ситуация и по тази причина няма азписани конкретни критерии. Не се назначават и нови колеги в спешните отделения, хаосът е пълен“, коментира д-р Кателиева.

„Трябва да има консенсус, но ние сме разделени на различни лобита, в резултат на което няма постоянни политики. Страшното е, че системата се оголва не само от лекари, но и от медицински специалисти и ако продължаваме по този начин, ще става все по-зле“, смята д-р Кателиева.

Вижте целия разговор в следващото видео!

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …