вторник , 18 декември 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / За връзката на журналистиката със службите и сценариите преди изборите

За връзката на журналистиката със службите и сценариите преди изборите

Какво целят сценаристите преди изборите – по този въпрос в днешното предаване на Люба Кулезич „Честно казано“ разсъждават пиар експертът Велислава Танчева и бизнесменът и бивш журналист Васил Василев.

Двамата коментираха и скандалите около журналистката Елена Йончева, които също влизат в схемата според тях.

Информацията е допирната точка между службите и журналистиката, почти не си представям достатъчно изявен журналист от близкото минало, който да не е бил в службите на България, каза Танчева и по повод обвиненията за връзки с разузнаването. Никога няма да хвърля камък по човек, който е бил в техническото разузнаване, например, добави тя.

Василев, който също има картон като разузнавач и контраразузнавач, отбеляза, че тази работа обхваща много направления и е много разнообразна, а всеки кореспондент реално в някаква степен върши това за страната си. тези хора от герои бяха превърнати в хора, сочени с пръст, коментира журналистът, според когото това е масова практика и работи в цял свят.

Какви са плановете на задкулисието, какво се крие зад картончетата на агентите и до какво водят скандалите – чуйте целия коментар на двамата гости:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

5 коментара

 1. Светослава Ганчева

  Защо Люба Кулезич кани в студиото СИ този руски шпионин и български олигарх Васил Василев, който под руски натиск миналата година се ОТРЕЧЕ от думите на Апостола „Който ни освободи, той ще ни пороби“, след като много добре знае от записките на Захари Стоянов и други писмени спомени на съратници на Левски, че тези думи са ИСТИНА ????
  КОЙ го е избирал за председател на т.н. Общонароден комитет за Васил Левски???? Сигурно библиотекарско -сарайският УниБИТ на Митьо Гестапото или пък сам се е избрал?

  ТОВА Е СВЕТОТАТСТВО С ИМЕТО И ПАМЕТТА НА АПОСТОЛА!

 2. Люба се опита да внуши , че понеже Гриша Ганчев бил спонсор 1995 година на Елена Йончева се целял именно той . Което е велика глупост породена от незнайната и омраза към Бойко Борисов. Защо Кулезич не спомена , че вече в новия век , спонсори на филма на Йончева Георги Гергов и Лукойл? Кулезич , вярвахме ти , но откакто се продаде на Цветан Василев , заради някой лифтинг вече и ти си при продажните журналисти !

 3. Не, не е „нормална практика“ журналисти да доносничат на тайните служби на която и да е държава. Не, българските тайни служби не бяха „разрушени от външни сили“ след комунизма, а те просто много успешно сами се трансформираха в мафия.

 4. Дървосекачът

  Е добре де, г-це Кулезич – какво Още чакате да запознаете Хората ЗА Двустъпковата ?!
  …а че Новият Нюрнбергски у Нас е ВсеПоБлизо – Ясно .

 5. не се гаси.....

  И лидерът на „България без цензура“ пое по пътя на Кольо Добрев от БСП и на Яна Костова от ДСБ като си организира мръсна интернет команда. Целта е да се оплюват и дискредитират Бойко Борисов и ГЕРБ, също така да се заливат с помия публичните личности, които защитават Генерала.

  Във виртуалната ченгеджийница, базирана на пловдивската улица „Родопи“107, се омесват факти и измислици, лъжи и спекулации за омаскаряване на неудобните. Най-напред самодейните компромати се пускат в Интернет, а после се прехвърлят на страниците на вестник „Галерия“, чийто главен редактор Кристина Патрашкова и заместник-главен редактор Явор Дачков са журналистите за лично ползване на Алексей Петров-Трактора, обвиняем по мега-делото „Октопод“. В телефонен разговор, изтекъл в Интернет става ясно, че Николай Бареков изпраща помощниците си при Кристина Патрашкова като „наш човек“ в компроматната война срещу Бойко Борисов.

  Весислава Танчева е 47-годишна безработна, която е изхвърляна с гръм и трясък от всичките си работни места досега. Последният, който я е изритал от екипа си е бившият кандидат-президент Димитър Куцаров, който я обвини в кражба на скъпа телевизионна камера. Весислава трогвала потенциалните работодатели с драматичната си семейна история. След раждането на сина си Костадин, тя научава, че младият й съпруг й изневерява с …мъж. Изобличеният компютърен специалист Петър я зарязва и заживява щастливо с приятеля си. Весислава оставя невръстния си син на грижите на болнавата си майка, чийто живот също е разбит от изневяра. Съпругът й Манол Танчев, бащата на Весислава, е поддържал дългогодишна извънбрачна връзка с по-млада жена, от която има дъщеря. На ръба на нервна криза, двойно измамената съпруга и дъщеря избягва в София. Тук Весислава започва извънбрачна връзка с бащата на две деца, светският фотограф Валери Захов. Той, обаче, се оказва с нервно заболяване, заради което се е лекувал в болницата в Карлуково, пребива я на няколко пъти и тя го напуска. Танчева се опитва да компенсира серията от разочарования и лични драми като свърже мечтите си с гостуващия в Пловдив д-р Мошонов, израелски зъболекар от български произход – кратката романтична история -уви!- завършва с емоционална травма, защото прочутият дентист се оказва обвързан в Тел Авив с домашната си прислужница, емигрантка от България.

  Навярно депресираната и безработна Весислава Танчева, която има добра компютърна грамотност, е била преценена като подходящ наемник от страна на Николай Бареков и Кристина Патрашкова, за да извършва мръсни поръчки.