петък , 20 януари 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / За визитата на президента Росен Плевнелиев в Латинска Америка
EM_BRAZIL картинка 3

За визитата на президента Росен Плевнелиев в Латинска Америка

Президентът Росен Плевнелиев е на посещение в Латинска Америка. Държавният глава е в Бразилия до 3 февруари, а след това ще посети и Аржентина.

Подробности за визитата на Плевнелиев разказа в предаването еМисия България Мария Иванова, прессекретар на президента.

„Току-що президентът открива първия българо-бразилски икономически форум в столицата Бразилия, а утре се очаква Плевнелиев да присъства на най-силния бизнес форум, където ще има представители на най-големите компании в страната. Вчера пък бяха подписани две спогодби за образованието и социалната политика“, посочи Иванова.

„При посещетието си в Аржентина държавният глава, първо, има политическа програма – среща с президента на Аржентина, а след това бизнес форум. Фокусът ще бъде засилване на икономическите връзки между двете държави“, допълни тя.

Посещението на Плевнелиев коментира в директна връзка и журналистът от Club Z Момчил Инджов.

„Бих се въздържал от смели прогнози до момента, в който не видим добър бизнес между България и Бразилия. Преди 4 години в София беше президентът Дилма Русеф, но не се стигна до кой знае какво. Голяма грешка тогава беше, че в делегацията ѝ имаше основно шефове на петролни компании и не беше обърнато внимание на дребния и среден бизнес, който е основният двигател. Надявам се сега да бъде обърнато внимание и тогава вече може да се говори за успешна визита“, каза Инджов.

Вижте също

MEDII картинка

Защо доверието в институциите и медиите спада в глобален мащаб

Расте или спада недоверието към властта в България и в света? Защо доверието в медиите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *