четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / За визитата на президента Росен Плевнелиев в Латинска Америка

За визитата на президента Росен Плевнелиев в Латинска Америка

Президентът Росен Плевнелиев е на посещение в Латинска Америка. Държавният глава е в Бразилия до 3 февруари, а след това ще посети и Аржентина.

Подробности за визитата на Плевнелиев разказа в предаването еМисия България Мария Иванова, прессекретар на президента.

„Току-що президентът открива първия българо-бразилски икономически форум в столицата Бразилия, а утре се очаква Плевнелиев да присъства на най-силния бизнес форум, където ще има представители на най-големите компании в страната. Вчера пък бяха подписани две спогодби за образованието и социалната политика“, посочи Иванова.

„При посещетието си в Аржентина държавният глава, първо, има политическа програма – среща с президента на Аржентина, а след това бизнес форум. Фокусът ще бъде засилване на икономическите връзки между двете държави“, допълни тя.

Посещението на Плевнелиев коментира в директна връзка и журналистът от Club Z Момчил Инджов.

„Бих се въздържал от смели прогнози до момента, в който не видим добър бизнес между България и Бразилия. Преди 4 години в София беше президентът Дилма Русеф, но не се стигна до кой знае какво. Голяма грешка тогава беше, че в делегацията ѝ имаше основно шефове на петролни компании и не беше обърнато внимание на дребния и среден бизнес, който е основният двигател. Надявам се сега да бъде обърнато внимание и тогава вече може да се говори за успешна визита“, каза Инджов.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …