неделя , 23 септември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / За ценните архиви на Американския научен център

За ценните архиви на Американския научен център

Американският научен център служи като мост между академичните общности на България, Америка и Югоизточна Европа. Вече 11 години центърът спонсорира студенти, които идват в България. Помагаме им с академични контакти, с екскурзии, с лекции. Имаме библиотека, която е изключително богата, има колекции, които ги няма в други библиотеки. Тя е свободна за читатели.

Това разказа в предаването еМисия България д-р Нора Димитрова – Клинтън, която заедно със съпруга си основава Американският научен център през 2005 г.

Тя сподели, че библиотеката е изключително ценен архив на литература, свързана с хуманитарни и обществени науки от Праисторията до наши дни.

Нора Димитрова разказа и за обмена на студенти, като посочи, че подобен тип центове е мост между държавите.

„Ние се опитваме, доколкото е постижимо, да установим истината за всички исторически периоди, защото има много наслоения, интерпретации“, допълни тя.

Нашите колеги Златимир Йочев и Нешо Миладинов пък посетиха центъра и се запознаха с младите учени. Вижте какво заснеха те:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …