вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / За страстта към татуировките дни преди фестивала в София

За страстта към татуировките дни преди фестивала в София

Дни преди фестивала на татуировките в София – Tattoo Fest Sofia, в еМисия България поговорихме за страстта към това изкуството, което хората избират да носят върху собственото си тяло, с татуистите Георги Георгиев и Веселин Замфиров.

Събитието ще се проведе на 16 и 17 април в Зала 3 на НДК, като на него за пръв път в България ще бъде реализиран и проект по т.нар. 3D mapping (по принцип прожектиране на анимация върху реални обекти), при който татуировките ще „оживеят“. Организаторите обещават и много бира и музика.

Веселин Замфиров разказа, че е направил първата си татуировка (лъвче, което носи и до днес) в 11-и клас, следващата – след две години, и оттогава татуирането му е професионална страст.

Човек трябва да се изразява, а татуирането е добър начин, сега то е част от философията ми, обяснява той.

Според Георги Георгиев хората стават все по-дръзки в избора си на татуси и места за тях по тялото си, но лично за него няма значение дали те са видими или не – важното е да отиват на съответната част от тялото.

По думите му тенденциите при татуировките са свързани с все повече реализъм, популярни са и т.нар. мандали (по думите му – енергиен образ, изобразяване на енергията върху плоскост, използвайки повтарящи се форми, най-вече кръгове).

Добрите татуисти работят в конкретни стилове и знаят къде са най-добри, обясняват двамата, като изреждат основните стилове – реализъм, ориентал (който използва дебел контур, контраст на цветовете, символи като дракони, Буда и др.), и традишънъл.

Кои са най-популярните изображения, обратимо ли е поставянето на татуировка и какво още да очакваме на фестивала – чуйте целия разговор:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …