сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / За срещата на българи в Брюксел с Радан Кънев от първо лице

За срещата на българи в Брюксел с Радан Кънев от първо лице

Българската общност в Брюксел се срещна с лидера на ДСБ Радан Кънев и евродепутата Светослав Малинов.

Как протече срещата – разказа Силвия Атипова, която живее в Белгия и е част от инициативния комитет „Гласувай без граници“.

По думите на българката, присъствала на събитието, интересит е бил голям, но мястото е било неудачно и много шумно.

„Г-н Кънев започна с обещанието, че ще стои, докато има въпроси, и удържа на обещаното“, посочи Атипова.

„Българите, които бяха на тази среща, не спестиха на Радан Кънев нищо. Питаха го за шизофреничната ситуация в Реформаторския блок. За Изборния кодекс каза, че очаква частично вето, каза, че това е най-логичната стъпка, каза, че ще съдейства за сезирането на конституционния съд, ако до вето не се стигне“, сподели още тя.

Силвия Атипова изтъкна, че Кънев е казал, че промените са толкова безумни, че той е съгласен да застане до ДПС само и само тези промени да паднат.

„Евродепутатът Ангел Джамбазки дойде непоканен на срещата и се опита да я узурпира. Според мен, за да избегне конфронтация с него, Радан Кънев не засегна писмото на Валери Симеонов, така че не мога да кажа какво г-н Кънев мисли по този въпрос“, допълни тя.

По думите ѝ Кънев е бил искрен и много спокоен на срещата.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …