неделя , 30 април 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Жива връзка / За руския дресинг в салатата на Тръмп, засенчил подозрителен пакет пред Белия дом
JIVA_TRUMP картинка 3

За руския дресинг в салатата на Тръмп, засенчил подозрителен пакет пред Белия дом

Наситен на събития ден в Америка, където политици говорят за руски сос в салатата на Тръмп, за баснословните суми, които трябва да се платят за строежа на стената с Мексико и за договорки във втория опит да се прокара съдебната реформа.

Най-дискутираната тема, обаче е подписаната от президента изпълнителна заповед, която ще смекчи наредби за борба с промяната на климата, издадени от президента Барак Обама.

И като капак на всичко, един подозрителен пакет пред Белия дом вдигна на крак охраната и тайните служби.

В стремежът си да омаловажи сериозната тема за отношенията между Вашингтон и Москва по време на редовния брифинг говорителя на Белия дом Шон Спайсър приравни отношенията между двете страни на кулинарно ниво.

„Казвал съм го от първия ден откакто съм тук, че нямаме специални отношения с русия. Ако президента си слага руски дресинг в салатата всяка вечер, вие какво… ще заподозрете руска връзка в отношенията с Америка“, каза Спенсър.

След като смеха в залата утихна, Спенсър допълни, че всеки един от екипа на Тръмп, който е бил информиран е казал, че няма и следа от тайно споразумение между Русия и предизборната кампания на Тръмп.

След като републиканците от конгреса постоянно казваха, че нямат план „Б“ за прокарването на новата здравна реформа – понеже бяха сигурни че тя ще мине още при първия опит, сега от техните редици се говори за нов подход по въпроса.

Президентът Тръмп и вицепрезидентът Марк Пенс проведоха срещи с влиятелни членове на конгреса в стремежа да търсят други пътища за решаване на казуса.

Демократите говорят за унизително поражение на президента в първия сериозен тест и за бунт срещу него в редиците на Републиканската партия.

И за да бъде денят изцяло изпълнен със събития, северната поляна на Белия дом беше отцепена, след като тайните служби откриха съмнителен пакет.

Мъж, държащ пакет, се е промъквал покрай оградата в близост до един от контролнопропусквателните пунктове на сградата.

По-късно стана ясно, че пакетът не представлява опасност и мерките за сигурност бяха вдигнати.

Вижте също

OPERA

За операта с любов, говори световният баритон Кирил Манолов

Тази вечер в зала „България“ Софийската филхармония представя концерт, посветен на Пучини. Сред изпълнителите е …