вторник , 17 януари 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / За приключението „Фулбрайт“
FULBRAIT картинка

За приключението „Фулбрайт“

Програмата за образователен обмен „Фулбрайт“, чийто нов офис в центъра на София бе открит преди дни, дава добра възможност на талантливи студенти от България или Америка, които искат да учат, преподават и да работят като учени в приемната страна.

Колегата ни Флорина Иванова разговаря за възможностите на програмата и как тя променя живота с Анджела Родел, изпълнителен директор на българо-американската комисия, както и с наши сънародници, стипендианти по „Фулбрайт“.

„Студентите много добре се реализират, много от тях работят с международни фирми тук, учените се връщат към техните университети, много често имат нови курсове, прилагат това ново знание, което са взели в Америка в курсовете за студентите си“, допълва Анджела Родел.

Хората, преживели „Фулбрайт“, потвърждават думите ѝ.

„Помогна ми да бъда по-уверена в нещата, които правя – че има смисъл от тях, помогна ми също така с невероятната база от контакти с хора, които са изключително интересни и самото общуване с тях е изключително ценно. Дори без да броим всичко останало“, споделя Катерина Кокинова, стипендиант по „Фулбрайт“.

„Мисля, че ми помогна , тъй като аз работя в американска компания в България, ИТ компания, но съм в правния отдел и работим с договори, които са на глобално ниво. Мисля, че определено опитът от „Фулбрай“ и от Франция ми помогна много да започна тази работа и да правя нещо ново“, убеден е и стипендиантът Иван Генчев.

Повече за приключението „Фулбрайт“ можете да видите във видеото:

Вижте също

PSIHO картинка

Психолози: Стресът е болестта на XXI век

43% от причините за самоубийствата в България се дължат на конфликти в семействата. Това обявиха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *