четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / За народната любов към премиера в „Държавата според Стажанта“

За народната любов към премиера в „Държавата според Стажанта“

В традиционната рубрика „Държавата според Стажанта“ Диков коментира народната любов и признателност към премиера Бойко Борисов. Диков подчерта, че Борисов не почете празника на Независимостта на България.

Стажанта обясни и че Борисов няма право да кара джипа на НСО, а това ясно личи от една от снимките, която бе показана в ефир.

Златните ни момичета от ансамбъла по художествена гимнастика пък са изпратили писмо до Бойко Борисов, за да изразят признателността си към него. Диков показа и една от карикатурите на Христо Комарницки за АЕЦ „Белене“.

Той припомни изказването на президента Росен Плевнелиев в „Панорама“ и коментира има ли цензура върху думите му. „Само два дни по-късно Цацаров му каза – гледай си работата. В същото време и Бойко Борисов мълчи. Така сме я докарали в тази наша държава“, категоричен е Стажанта. Той изрази възмущението си от това, че премиерът продължава да търпи здравния министър Петър Москов.

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски коментира по телефона въпроса за законните и незаконни ваксини. „Прокуратурата проверява. Какво да проверяваме аз и вие?“, заяви Персенски.

Вени Марковски се включи на живо от Ню Йорк и обобщи новините около съдбата на Ирина Бокова. „Нейната съдба тя си я е определила още преди 7 години, когато стана генерален директор на ЮНЕСКО. Къде тя ще се класира, това няма никакво значение, защото шеф на ООН няма да се избира утре. Местата се променят“, обясни Марковски.

По думите му единственият, който не е променил позицията си е португалския кандидат. „Ирина Бокова е жената, която е най-напред във всички тези класирания. Ако решат да изберат жена, тя има всички шансове“, смята Вени Марковски. Той каза, че няма как да се оттегли кандидатурата й, ако самата тя не пожелае да се оттегли. Ако премиерът е силно против нейното участие, то вероятно е тя да си помисли дали да се оттегли.

„В тази борба, България трябва да покаже най-доброто от себе си. Но кандидатът е един и който и да е той, ние трябва да го подкрепяме“, обясни Марковски. Той каза, че не може да коментира евентуална смяна на Бокова с Кристалина Георгиева.

„Жена има възможности да стане генерален секретар, но никъде не е написано, че тази година генералният секретар ще бъде българин. Ние си мислим, че който и кандидат да предложи България, ще стане генерален секретар“, добави Марковски директно от Ню Йорк.

Вижте цялото видео и чуйте коментара на Стажанта:

 

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …