сряда , 12 декември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / За какво гласува Иран

За какво гласува Иран

В Иран се провеждат парламентарни избори, за пръв път след споразумението за ядрената програма със западните сили от юли 2015 г. Едни срещу други се изправят консерваторите и умерените кандидати, близки го президента Хасан Рохани, които подкрепят ядрената сделка. Иранците гласуват за съвет на мъдреците и ислямски парламент. Близо 55 млн. души имат право на глас. За изборите са регистрирани 12 хил. кандидати.

Ралица Трифонова, арабист и анализатор на близко-източните въпроси, коментира политическата обстановка и за какво гласува Иран днес.

„Тези избори са важни, защото ще покажат как ще изглежда събранието през следващите 4 години и какви ще са законодателните промени, който ще направи парламента. Важно е, защото могат да бъдат своеобразен лакмус за управлението на Рохани”, каза Трифонова е студиото на еМисия България.

Целия разговор с анализатора можете да видите във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …