петък , 22 юни 2018
Начало / Хайд Парк / За и против гей парада – сблъсък на мнения в „Хайд парк“

За и против гей парада – сблъсък на мнения в „Хайд парк“

Мнения за и против ежегодното провеждане на гей парад у нас в новото предаване „Хайд парк“ по Би Ай Ти сблъскаха Аделина Бананкева, майка на петима сина и участник в прайда, и общинският Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера, който писа до кмета на София Йорданка Фандъкова и вътрешния министър Валентин Радев с искане те да спрат събитието, което и тази година няма да се размине без разгорещено обществено противопоставяне.

В разговора се включи и един от организаторите – Радослав Стоянов, който заяви, че не желае да седне да дискутира с т.нар. патриоти и с представители на ултранационалистически партии и организации с неонацистки профил, които по думите му изобщо нямат право на присъствие в националните студия и на практика са насилници спрямо ЛГБТ общността.

Припомнете си историята на българските прайдове от репортажа на колегата ни Дениза Георгиева и чуйте сблъсъка на позиции:

Вижте също

Татяна Дончева: Акцията срещу кмета на Септември е продуктово позициониране на новия антикорупционен орган. Гейското лоби в България е достатъчно мощно, за да прокара Истанбулската конвенция

Защо акцията на спецпрокуратурата срещу кмета на Септември Марин Рачев беше толкова грандиозна? На този …

6 коментара

 1. Именно заради горните коментари на тесногръди и комплексирани хорица, които си мислят, че с главни букви ще наложат мнението си са необходими и ще има такива събития. И те са хиляди пъти по весели, шарени и полезни от колкото дори най-скромният военен парад. И излезте от черупката си и се огледайте. Осъзнатите и проявили се хора с различна сексуална ориентация са много по качествени от всички прикрити, а най-вече тези, които са неосъзнати обратни само по характер, каквито силно подозирам, горепишещите :-)))

 2. Никола Михов

  Оглушава се пространството със словосъчетанието СОФИЯ ПРАЙД = СОФИЙСКА ГОРДОСТ ( pride/prajd , Гордост )
  Провежданото събитие ми прилича да е парад. Ако е така трябва да се нарича София Парад ( parade/
  parejd, Парад).
  Или Гордост демонстрирана с Парад/Парадно? Знам,ли?
  : “ Кой знае?, каза Чунчо“
  Има гей паради за демонстриране и гордост на различие. Не съм чул да има паради за демонстриране на хетеросексуалност. КОЙ Е АГРЕСИВНИЯ И КОЙ ИСКА ДА НАЛОЖИ СВОЕТО?!! За каква борба за толерантност и права става реч?
  Скоро в някои страни разрешиха еднополови бракове и осиновяване на деца. Мислите ли,че те са устойчиви? МОЛЯ, вижте статистиката за разводите и ще откриете, колко са устойчиви и драмите около тях. Това са факти от реалността,които ТРЯБВА да се отчитат и от подръжници и от противници на еднополови бракове.
  Най-важното училище за децата е семейството. Модела на семейството, в което ТЕ израстват ,учат и се възпитават оформя техният мироглед, умения, житейски практики т.е. семейството се възпроизвежда в поколението /децата са продукт на родителите си, НЕ САМО ГЕНЕТИЧНО, НО И СОЦИАЛНО.
  А, къде отива възпроизводството на населението при еднополовите сексуални връзки? То и без друго
  е толкова ниско в Б-ия ?
  Начина на възпроизводство е според ПРИРОДНИТЕ ЗАКОНИ, които са по-висши от социалните, и
  никакви гей-паради, комисии, комитети, закони, медии,… ЩЕ ПОДЧИНЯТ ПРИРОДАТА!!!!
  Нека ПЪРВО ДА РАЗМИСЛИМ ДОБРЕ НАД ТОВА.

 3. Не съм съгласна да има София Прайт . След като вече имат права няма нужда да се прави такъв декизиран цирк . Нужно е спокойствие . Живейте си живота без паради .

 4. Стефанова

  Може ли да се подмине репликата на т.нар. организатор, че ОП нямат политическа легитимност ? Ако въпросният не знае с колко гласа ОП са влезли в Парламента и че са трета политическа сила, тогава двете водещи трябваше да му обяснят. Човекът нямаше никакви аргументи и само повтаряше някакви квалификации за ултра- за фашизъм и някакви други бляботеници, които свързваше „за по- убедително“ с ЕС ? Отвратително беше това предаване, което не постигна никакви цели, само показа, че за кой ли път едни водещи могат да демонстрират зависимост, да бъдат субективни, да не оставят поканените да изразят свободно мнението си !

 5. Хахаха, не само, че ще се парадира, но ЛГБТ темата ще ви залива от всякъде все повече.

  И гей женитби ще има също. То е ясно.

  Скритите гейове, още известни като хомофоби, ще осъзнаят, колко безсмислено е било да протестират срещу собствената си латентна хомосексуалност, за която всеки прайд им напомня.

 6. АПОЛИНАРИЯ

  Прав е г-н Контрера, от толерастки разбирания на „модерни“ журналисти се създава бъдеща бомба, и в БИБЛИЯТА СЕ ОСЪЖДА СОДОМИЯТА И МЪЖЕЛОЖСТВОТО ИЛИ МОДЕРНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ НЕ СЕ ПРИПОЗНАВАТ КАТО ХРИСТИЯНИ, ЗАЩО ТОГАВА СЕ КРЪСТЯТ И ПАЛЯТ СВЕЩИ ВСЕКИ ВЕЛИКДЕН В ЦЪРКВАТА? СРАМ И ПОЗОР ЗА РАЗПРОСТРАНИТЕЛИТЕ НА ПОДОБНИ ГНУСНИ СЪБИТИЯ. КОЙ КАКВОТО СИ ПРАВИ В КРЕВАТА СИ Е НЕГОВ ЛИЧЕН ВЪПРОС, НО НЕ ГО НАТРАПВАЙТЕ С РУПОРА НА МЕДИЙТЕ В ДОМА НА ВСЕКИ БЪЛГАРИН.
  И ЖУРНАЛИСТИТИ !!!С ВАШАТА ТОЛЕРАСТИЯ МИ НАПОМНЯТЕ НА МУШУ МАГАВРИДИ ОТ
  “ КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ“! КАКТО Е КАЗАЛ КЛАСИКА-„ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА“