понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / За един друг тефтер, пълен с пари, медии и властници

За един друг тефтер, пълен с пари, медии и властници

Едно друго тефтерче, освен това на Филип Златанов, заслужава незабавно с него да се занимаят прокуратурата и отговорните институции, обяви водещият на „Просто Диков“ Сашо Диков.

Става дума за тефтерчето на Росица Пенкова – медиен координатор на кандидат-кметската кампания на варненския кмет Иван Портних (ГЕРБ) и отговорен редактор на в. „Варна утре“, за което в предаването разказа варненската журналистка Веселина Томова.

В предварителен разговор с водещия, Росица Пенкова е потвърдила, че въпросното тефтерче е нейно и е било откраднато. Тя е заявила, че смята да съди Томова заради „неправилните интерпретации“ на съдържанието му. Пенкова е заявила и категоричното си намерение да участва като страна в „Просто Диков“, но от петък телефонът й дава непрекъснато заето.

Според Веселина Томова, която разполага с тефтера, получен в редакцията на в. „Афера“ (можете да видите сканирани страниците му в неговия сайт – бел.ред.), то показва нечистоплътната връзка между власт и медии и поставя редица въпроси за споменатите в него имена, сред които това на кмета Иван Портних, спортния министър Красен Кралев, както и други лица, които присъстват само с първите си имена.

В тефтера има данни за редица суми и разплащания с различни адресати от порядъка на десетки хиляди, разделени на „официални“ и „неофициални“. По думите на Томова съдържанието показва „елементарна сметка за милионите които се крадат“.

Според анализа на съдържанието от журналистката, като бизнесмен Красен Кралев е получил милиони по оперативни програми по време на първия мандат на Борисов. Тя заяви още, че преди за заеме министерския си пост, той е прехвърлил бизнеси и медии, сред които и „Варна утре“, на възрастната си майка.

Веселина Томова смята още, че е вероятно в тефтера да присъстват имената (срещу раздадени суми) и на съпруга на Пенкова, както и на няколко журналистки. Има и думи като „труд“ и „морето“, които според нея могат да означават единствено медиите.

Според журналистката в съдържанието има данни и за подготовката на черен пиар срещу кандидата на ГЕРБ за кмет на Шумен.

Вижте всички подробности в целия разговор по темата:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

13 коментара

  1. ББ до ДП

    Оказа се че въпреки неволното признаване за достоверност на доказателствата нито медиите нито прокуратурата реагираха. (113-ти по свобода на словото сме все пак)

    Представете си Кралев, Цветанов и Портних ако влязат в затвора заради скромните 50 милиона какво ще се случи с проекта грабещ милиарди герб?

  2. Христо Мекилов

    Ох, милите… Тъпо им е на всички жалкарчета тука, че не са се набутали и те да захапят някоя трохичка. Пък и какво се занимавате с тази откачалка, отдавна изпилена от супата с лекарства и алкохол. То само като я видиш как се наежи накрая като се спомена името на Пенкова. Това си на психо ниво, явно си има няква лична болка и се опитва да си я върне. Много жалко….

  3. Тя и Веселинка е една долна курва, ама не ме учудва за Пенкова, нито за министъра Прасен, който е изключителен боклук. Много далавери се въртят и много пари се прибират, това всеки го знае.