неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / За достъпа до качествено образование

За достъпа до качествено образование

Как ли би изглеждал светът, ако всяко едно дете има достъп до качествено образование? За „образованието без раници“ и каква е тайната на Khan Academy – разказват Розалина Лъскова и Иван Господинов.

„Това е огомен ресурс с безплатни видеоуроци на англисйки език. Това, което ние правим, е просто да превеждаме този готов проект на български език“, посочи Иван Господинов и допълни, че създателят на академията се посвещава на каузата си и напуска работа, за да записва видеоуроци.

Розалина Лъскова уточни, че материалите покриват всички общообразователни предмети – от математика и компютърни науки до интересни теми, които се предоставят от партньорите на акдемията NASA, Музея на модерното изкуство, Калифорнийската академия на науките и MIT.

„Тя е за всеки, който иска да опресни зананията си или да научи повече“, допълни тя.

Иван Господинов каза още, че академията не се опитва да се напасва към дадена образователна система, а идеята е знанието да се разгръща логически.

Двамата подчертаха, че до няколко месеца се надяват да започне жива версия на сайта.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …