неделя , 18 ноември 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / За децата не стигат, но за Правителствена болница – бол

За децата не стигат, но за Правителствена болница – бол

 

Тази седмица премиерът Бойко Борисов не пропусна да си направи поредния PR на медицинска тема. Този път заради обновеното детско отделение на болница „Пирогов“. Нещо, което като краен резултат е много добро. За този ремонт правителството преди година и нещо отпусна близо 3 милиона лева. И тук като в повечето пиарски изяви на управляващите има едно огромно НО.

Детското отделение на “Пирогов„ не беше ремонтирано с десетки години. Защо обаче тогава всяка година се пипа, и не само се пипа, а с две ръце се изсипват десетки милиони в Правителствена болница. Парите, отпуснати за детското отделение на „Пирогов“ не стигат, та трябваше „Америка за България“ да добавя, да се организират дарителски кампании, за да се довърши и доразкраси детското отделение. Няма 3 или 4 милиона за детското отделение на „Пирогов“!В същото време през декември 2016 година има 15 милиона за правителствена болница. Това спокойно може да се нарече гавра с децата и двоен или троен аршин при решаване на проблемите в здравеопазването.

Повече от Просто Диков – ТУК

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …