вторник , 17 януари 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / За благородната мисия на един българин в Лион да подпомага студенти
NASLEDNIK_MECENAT картинка

За благородната мисия на един българин в Лион да подпомага студенти

Днес говорим за добрите примери, защото 6 септември е ден, в който да се замислим как можем да бъдем единни. Такава е и благородната мисия на сънародника ни Христо Костов, който подпомага млади българи, отишли да учат в Лион, Франция.

Любовта ми към България ме мотивира. А на второ място, обстановката в страната изисква от всички нас да бъдем точно такива, признава Костов, чийто дядо е участник в Ботевата чета.

„Всеки следва един път и генетичната връзка не е за пренебрегване, не трябва да унищожаваме гена, а да го развиваме, за да стигнем до онази позиция – аутроизъм, което е именно способността на човека да каже „да“ при всички обстоятелства, когато счете, че трябва“, посочи той.

За българските студенти, на които е помогнал, казва, че приляга изразът – малко имащите трябваше да дадат на нищо нямащите.

За мен това не е мисия, а задължение. Защото тези деца нямаха стипендии, нямаха нищо, споделя Костов. 

Вижте също

PSIHO картинка

Психолози: Стресът е болестта на XXI век

43% от причините за самоубийствата в България се дължат на конфликти в семействата. Това обявиха …

2 Коментари

  1. тоя нещастник не е направил нищо за България а само приказва видяхме го когато беше прецедател на сдс и да неми говори за баничките защото той е една мазна баничка

  2. тоя нещастник няма ли малко срам да благодари на тия който гласуваха за него да им целува краката иначе щеше да бъде един обикновен адвокат

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *