петък , 15 декември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / За благородната мисия на един българин в Лион да подпомага студенти

За благородната мисия на един българин в Лион да подпомага студенти

Днес говорим за добрите примери, защото 6 септември е ден, в който да се замислим как можем да бъдем единни. Такава е и благородната мисия на сънародника ни Христо Костов, който подпомага млади българи, отишли да учат в Лион, Франция.

Любовта ми към България ме мотивира. А на второ място, обстановката в страната изисква от всички нас да бъдем точно такива, признава Костов, чийто дядо е участник в Ботевата чета.

„Всеки следва един път и генетичната връзка не е за пренебрегване, не трябва да унищожаваме гена, а да го развиваме, за да стигнем до онази позиция – аутроизъм, което е именно способността на човека да каже „да“ при всички обстоятелства, когато счете, че трябва“, посочи той.

За българските студенти, на които е помогнал, казва, че приляга изразът – малко имащите трябваше да дадат на нищо нямащите.

За мен това не е мисия, а задължение. Защото тези деца нямаха стипендии, нямаха нищо, споделя Костов. 

Вижте също

130 милиона за поддръжка летателните сили на България – скандалите с „Кугъри“, „Спартани“ и МиГ-29

МС вчера отпусна близо 20 млн. лв. за ремонт на изтребителите МИГ-29. Това е вторият …

2 коментара

  1. тоя нещастник не е направил нищо за България а само приказва видяхме го когато беше прецедател на сдс и да неми говори за баничките защото той е една мазна баничка

  2. тоя нещастник няма ли малко срам да благодари на тия който гласуваха за него да им целува краката иначе щеше да бъде един обикновен адвокат