неделя , 23 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / За безпрецедентните изборни резултати в Австрия
AVSTRIA картинка

За безпрецедентните изборни резултати в Австрия

Кандидатът на крайнодясната Партия на свободата Норберт Хофер води на първия тур на президентските избори в Австрия с над 35% от гласовете и ще излезе на балотаж срещу независимия кандидат и дългогодишен активист на Зелената партия Александер ван дер Белен, който получи около 21%.

Кандидатите на двете управляващи партии Андреас Кол от Австрийската народна партия и Рудолф Хундсторфер от Австрийската социалдемократическа партия остават извън класирането за втория тур, което е безпрецедентен случай в новата история на Австрия.

Жанина Драгостинова коментира изборните резултати в пряко включване в предаването еМисия България от Австрия.

„Резултатите за Австрия са много изненадващи. Според мен, в момента Австрия се намира в политически махмурлук след снощното решение на избирателите. От една страна са тези, които се радват – почитателите и привържениците на Партията на свободата, а от друга страна са много разочарованите и драматично приемащите този избор на Австрия. Из социалните мрежи се върти изречение на австрийския публицист от началото на XX век Карл Краус, което гласи: „Няма друг народ като австрийският, който колкото повече опит трупа, толкова повече да оглупява“, отбеляза Драгостинова.

По думите ѝ това, което разтриса австрийците, е тоталната загуба на двете управляващи партии – червените и черните, които управляват от ’45 година насам.

„Това са безпрецедентни резултати, защото двете партии събират общо 22% За първи път управляващи са толкова назад в класирането“, каза още българката.

Вижте също

prepodavane

Димитър Владиков разкрива тайната за успешна кариера зад граница

История за успеха – един българин, успял да пробие в академичния свят на гъстонаселен Китай. …