четвъртък , 18 януари 2018
Начало / Предавания / еМисия България / За бъдещето на площада пред Централна гара – ще има ли видео и селфи стена

За бъдещето на площада пред Централна гара – ще има ли видео и селфи стена

Ремонтът на Централната жп гара в столицата приключи преди месец. Предстои да бъде направен и цялостен ремонт на подлеза и площада пред гарата, известен като Ротондата. Сред предложенията на Столичната община са намаляването на броя на търговските обекти, възстановяването на водната стена, фонтана и паметника, изграждането на места за отдих и почивка, за култура, както и поставянето на голяма видеостена, която да се ползва за селфи, излъчването на филми и концерти.

Сдружението „UnderGara“, което бе създадено преди 3 години, за да има адекватна трасформация на подгаровия площад, обаче има резерви към предложенията на общината.

Дойчин Котларов разказа повече за идеите на сдружението пред репортер на Би Ай Ти.

„Огромният риск е да бъдат загубени 10 млн. лв, които сега се анонсират от общината, защото повремето на Софиянски тук вече 30 млн. лв са закопани и ние в момента ремонтираме нещо, което тогава е трябвало да бъде направено. Има изключително скъпи швейцарски асансьори, които са неизползваеми, защото от 7 само 3 асансьора са променени. Залагахме на няколко безплатни тоатетни, а само една има в момента. Не мислим , че това е достатъчно“, посочи Котларов.

По думите му след като пространството около гарата се е ползвало 10 години с негативен имидж, то сега са нужни повече креативни идеи.

„По много по-умен начин тези 10 млн. лв. трябва да се инвестират. За нас това с видеостената и стената за селфи снимки са недоразумения“, категоричен бе той.

Вижте също

Трилогията от детски книги на Радостина Николова превзема Китай

Трилогията от детски книги на Радостина Николова излиза на китайски език. Това е първият голям …