сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / За бъдещето на площада пред Централна гара – ще има ли видео и селфи стена

За бъдещето на площада пред Централна гара – ще има ли видео и селфи стена

Ремонтът на Централната жп гара в столицата приключи преди месец. Предстои да бъде направен и цялостен ремонт на подлеза и площада пред гарата, известен като Ротондата. Сред предложенията на Столичната община са намаляването на броя на търговските обекти, възстановяването на водната стена, фонтана и паметника, изграждането на места за отдих и почивка, за култура, както и поставянето на голяма видеостена, която да се ползва за селфи, излъчването на филми и концерти.

Сдружението „UnderGara“, което бе създадено преди 3 години, за да има адекватна трасформация на подгаровия площад, обаче има резерви към предложенията на общината.

Дойчин Котларов разказа повече за идеите на сдружението пред репортер на Би Ай Ти.

„Огромният риск е да бъдат загубени 10 млн. лв, които сега се анонсират от общината, защото повремето на Софиянски тук вече 30 млн. лв са закопани и ние в момента ремонтираме нещо, което тогава е трябвало да бъде направено. Има изключително скъпи швейцарски асансьори, които са неизползваеми, защото от 7 само 3 асансьора са променени. Залагахме на няколко безплатни тоатетни, а само една има в момента. Не мислим , че това е достатъчно“, посочи Котларов.

По думите му след като пространството около гарата се е ползвало 10 години с негативен имидж, то сега са нужни повече креативни идеи.

„По много по-умен начин тези 10 млн. лв. трябва да се инвестират. За нас това с видеостената и стената за селфи снимки са недоразумения“, категоричен бе той.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …