понеделник , 24 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / За 12-та поредна година в България се отбелязва Международният ден на скейтбординга
EMBG_SKATE

За 12-та поредна година в България се отбелязва Международният ден на скейтбординга

Днес скейтърите по цял свят празнуват международния ден на любимия си екстремен спорт. В София от сутринта са организирани спускания, състезания и свободно каране из центъра на града. Репортерът на BiT, Божидар Николов разказва за събитието директно от площад България пред НДК. Негов събеседник е Румен Герасимов, организатор на „Go Skateboarding Day“.

„Идеята за събитието тръгва през 2004-та година в САЩ, още на следващата Международният ден на скейтбординга се отбелязва и в България. От тогава във всички големи градове на страната ни събитието се организира ежегодно. Идеята е любителите на скейтбординга да се забавляват, като триковете се правят на стъпала, земя или на подходящи за каране места“, каза Румен Герасимов.

Организаторът на Международния ден на скейтбординга напомни, че за начинаещи скейтбордисти безопасността е на първо място. Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

prepodavane

Димитър Владиков разкрива тайната за успешна кариера зад граница

История за успеха – един българин, успял да пробие в академичния свят на гъстонаселен Китай. …