четвъртък , 18 януари 2018
Начало / Предавания / еМисия България / За 12-та поредна година в България се отбелязва Международният ден на скейтбординга

За 12-та поредна година в България се отбелязва Международният ден на скейтбординга

Днес скейтърите по цял свят празнуват международния ден на любимия си екстремен спорт. В София от сутринта са организирани спускания, състезания и свободно каране из центъра на града. Репортерът на BiT, Божидар Николов разказва за събитието директно от площад България пред НДК. Негов събеседник е Румен Герасимов, организатор на „Go Skateboarding Day“.

„Идеята за събитието тръгва през 2004-та година в САЩ, още на следващата Международният ден на скейтбординга се отбелязва и в България. От тогава във всички големи градове на страната ни събитието се организира ежегодно. Идеята е любителите на скейтбординга да се забавляват, като триковете се правят на стъпала, земя или на подходящи за каране места“, каза Румен Герасимов.

Организаторът на Международния ден на скейтбординга напомни, че за начинаещи скейтбордисти безопасността е на първо място. Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Бивш министър на образованието: В училище комунизмът е тема табу, учителите ги е страх да говорят за него

Народният съд, Възродителният процес и приватизацията влизат в учебниците. Те са предвидени в учебната програма …