четвъртък , 23 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Спорно за спорта / Ювентус джуниър камп започна в България
SPORT_JUVE картинка

Ювентус джуниър камп започна в България

Първият в България лицензиран тренировъчен лагер за деца на италианския футболен клуб Ювентус започна в понеделник на столичния комплекс „Царско село“.

В следващите дни на футболните терени ще се изявяват 86 деца от цяла България, а най-добрите три от тях ще имат шанса да посетят Академията на Юве в Торино и да покажат умения пред скаутите на „старата госпожа“.

Кампът беше официално открит с химна на Ювентус, пълни трибуни и много детски усмивки.

За идеята за създаването на кампа разговаряхме с Благой Симеонов, председател на фенклуба на Юве в България.

„Основната идея на проекта е да се пренесе начинът, по който децата в школата на Ювентус във Виново тренират. Методиката, какви занимания провеждат, тактически как се подготвят, защото между тренировките децата ще могат да гледат филмчета. Идеята на кампа не е толкова селекционен, а по-скоро да се предаде духът на Ювентус, културата на поведение извън терена, така и на терена, уважението към противника, а и също така да се покаже как тренират реално в Ювентус“, подчерта Симеонов.

„Естествено, за една седмица едва ли ще могат да направят така, че децата да станат следващите Дел Пиеро или Недвед, но със сигурност може да видят и да научат доста неща от тренировките, методиката на трениране, затова и интересът от страна на българските треньори беше доста висок, доста голям. Поведение извън терена, на терена, да се уважава противникът, съотборниците и просто да придобиеш това чувство на победител, какъвто е Ювентус“, допълни още той.

Вижте също

SPORT_TALANT картинка

Представяме ви Димитър Исаев – голямата надежда на скоковете във вода

„Много елегантен и красив спорт. Така мисля, че е най-добре да се опише“, казва младата …