вторник , 17 юли 2018
Начало / Жива връзка / Юлияна Антонова от първо лице за любовта към Япония

Юлияна Антонова от първо лице за любовта към Япония

Юлияна Антонова – Мурата, която близо 20 години живее в Япония, се завърна в София за да представи първата си книга „Моши Моши, Япония“. Софийският дом на Юлияна Антонова-Мурата издава и артистичния й дух, и любовта й към Япония. Дългогодишен дипломат, тя свързва и личния си живот със страната на изгряващото слънце – омъжва се два пъти за японци. Първата й книга „Моши Моши, Япония“ събира разкази, в които ще преоткрием не само тази страна, но и нас самите.

„Тази книга идва от сърцето ми и е предназначена за всички мои приятели и хора, които не познавам. Искам да докосна всички сърца в България. Само в две страни мога да живея – в Япония и в България. Когато съм в София се чувствам толкова щастлива“, разказа Юлияна Антонова. Тя сподели, че над 360 души се събраха на представянето на книгата.

„Моши, моши“ са думи, с които японците се обаждат по телефона, аналогични на „ало, здравей“. „В книгата е с другото свое значение – извинете, мога ли да ви бъда полезен, мога ли да ви помогна с нещо, бих искал да съм на разположение. Изразява любов към човека, който е срещу теб“, обяснява авторката.

Тя посочи, че най-важната дума е любов и отношенията между хората не могат да съществуват, ако няма любов. „Можем да живеем дни без хляб, но аз не мога да живея изобщо без любов“, споделя Юлияна Антонова-Мурата.

За книгата, за любовта, за сравненията между две страни, вижте в интервюто, което тя даде за Би Ай Ти.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    ВоистинеМагьосник е Момичето !
    …и понеже Ясно#Кой целево ми съсипа ФБ, ако обичате БиАй :
    – ме извинете на г-ца Антонова за отсъствието-ми от ФБ…и
    – поподсетете г-ца Ралица (Василева) да попомисли как да Започваме Мрежирането ЗА създаването на Български интернет Регистрар (, като Равнопоставен Партньор на ВечеСъществуващия InternetRegistrarAuthority при нея в Америка), с което да Осигурим чистота на Българското интернет Пространство.