сряда , 17 януари 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Юлиан Попов за важността на споразумението за климата от Париж

Юлиан Попов за важността на споразумението за климата от Париж

Днес 155 държави ще подпишат в Ню Йорк климатичното споразумение от Париж. От българска страна то ще бъде подписано от президента Росен Плевнелиев.

Бившият министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков – Юлиан Попов, коментира, че споразумението е важно поне по 2 причини.

„Първата е, че отбелязва определен прогрес, а втората – че поема ангажимент за по-амбициозно бъдещо развитие на намаляването на емисиите. Когато говорим за споразумението от Париж, трябва да знаем, че то не е ново, а е по-скоро глобално съгласие с поне 40-годишна история“, отбеляза още той.

По думите му бизнесът е силно заинтересован от споразумението.

„С него вече навлизаме в енергийно-дигиталната революция“, допълни Попов.

Вижте също

Владо Береану: Румъния е пред политическа криза и нови избори. Нов огромен протест готвят в неделя вечер

Премиерът на Румъния, социалдемократът Михай Тудосе подаде оставка. Тудосе се оттегля от поста, след като …

Един коментар

  1. ПЕТКО ЦВЕТКОВ

    … дали си заслужава някакъв коментар подобна статия… !!!… Абе Господа и Дами, Другари и Другарки “ДЖУРНАЛИСТИ“, КОМЕНТАТОРИ, КОРЕСПОНДЕНТИ, ИНФОРМАТОРИ и всички от тази група занимаваща се с МЕДИЙНО ИНФОРМАЦИОННО МАНИПУЛИРАНЕ на хората, народа, населението,гражданите на една държава (в случая България и Българите)… ЩЕ СЕ НАУЧИТЕ ЛИ ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ ДА ПРЕДСТАВЯТЕ, ПОДНАСЯТЕ И ПРЕДЛАГАТЕ ИСТИНСКА, ВЯРНА и ТОЧНА ИНФОРМАЦИЯ … Някакъв си БИВШ министър от БИВШЕ БЪЛГАРСКО БАНДИТСКО ВРЕМЕННО ПРАВИТЕЛСТВО НИ ИНФОРМИРА – “…Днес 155 държави ще подпишат в Ню Йорк климатичното споразумение от Париж …“, но иначе ИСТИНСКАТА ИНФОРМАЦИЯ Е СЛЕДНАТА – “Record : 175 signataires de l’Accord de Paris le 22 avril“ (Рекорд: 175 са подписали Парижкото споразумение на 22 април) … http://www.cop21.gouv.fr/un-record-plus-de-160-pays-attendus-a-new-york-le-22-avril-pour-signer-laccord-de-paris/ … ДОКОГА БЕЕЕЕЕ… ДОКОГА ЩЕ ПРЕДЛАГАТЕ ФАЛШИВА ИНФОРМАЦИЯ та било и за климата… ДОКОГА ЩЕ СЕ ПРОДЪЛЖАВА СЪС СТАРИТЕ ТЪПИ, ИЗТЪРКАНИ, ОЛИГОФРЕНСКИ ОПИТИ ДА СЕ ПРАВИТЕ НАРОДА НА АБДАЛИ .. НАПИШЕТЕ, ПРЕДЛОЖЕТЕ ВЕДНЪЖ ПОНЕ НЕЩО ИСТИНСКО, ВЯРНО, НЯКАКВА ИСТОРИЯ, НЯАКВО СЪБИТИЕ ТАКА КАКТО СЕ Е СЛУЧИЛО А НЕ ПО ВАШ ТЪП, СМРЪДЛИВ, ЦЪРВУЛСКИ МАНИПУЛАТИВЕН МАНИЕР …!!!!!!!!!!!!!