вторник , 19 юни 2018
Начало / Код 11-13 / Юлиан Попов: Не се поддавайте на сензационни интерпретации за случилото се в Лондон

Юлиан Попов: Не се поддавайте на сензационни интерпретации за случилото се в Лондон

Един човек е загинал, а други десет ранени, след като ван се вряза в група пешеходци тази нощ в северен Лондон пред джамията във Финсбъри Парк.

„В този случай това е атака срещу мюсюлмани и това е доста опасно, ако започнат да ескалират събитията. Добре е да не се поддаваме на моментни информации, а да се доверяваме на проверени информации“, коментира по повод последната атака в Лондон Юлиан Попов.

„Това, за което се говори е, че бял пикап се е врязал сред хората, които са излизали от джамията около полунощ. Убил е един човек и е ранил няколко други. Аз не бих се поддавал на някакви сензационни интерпретации“, коментира още той.

По думите му, в такива ситуации винаги има риск да се появи „динковщина“ и когато хората са напрегнати, сред тях се появяват психически лабилни хора. Той посочи, че точно преди година подобен бе случаят с Джо Кокс, която бе убита от налудничав човек.
По думите му, твърде възможно е в случая да става дума за нещо подобно.

Чуйте целия анализ на Юлиан Попов в следващото видео:

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …