сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Явор Сидеров: Защо партиите бягат от антикорупционния закон

Явор Сидеров: Защо партиите бягат от антикорупционния закон

Антикорупционният закон отпадна от програмата на правната комисия и на парламента, като по този начин той няма да бъде гласуван в рамките на 43-ото Народно събрание.

Защо партиите бягат от антикорупционния закон, коментира политологът Явор Сидеров в предаванете еМисия България

„Отказът да се приеме законопроектът е още по-странно на фона, че той мина на първо четене. Отказът издава липса на интерес на политиците към проблема“, категоричен е политологът.

По думите му настоящият законопроект няма претенцията да бори корупцията изцяло, а е бил насочен към борбата срещу корупцията по високите етажи на властта.

Нищо не предвещаваше такъв развой, след като беше приет с мнозинство на първо четене, посочи пак Сидеров.

Той изтъкна, че антикорупционната писта е един от маркерите, които се следи при мониторинга на Европейската комисия. Важно е, че Брюксел наблюдва борбата с корупцията, но това е наша задача. Защото фактът е, че ние нямаме резултати, въпреки някои работещи институции, подчерта още Явор Сидеров и допълни, че няма смисъл на размахваме ЕК като плашило.

Вижте целия коментар на политолога във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …