сряда , 26 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Явор Константинов от Австралия: Провалът с Изборния кодекс има две страни
MELBURN картинка

Явор Константинов от Австралия: Провалът с Изборния кодекс има две страни

Провалът с Изборния кодекс има две страни – от една си казваме, че всичко това не биваше да се случва, но от друга, хора от цял свят се обединиха и се запознаха един с друг. Продължаваме да сме мотивирани, да се борим и да сме още по-добре организирани.

Това заяви за еМисия България Явор Константинов от Мелбърн, Австралия, който е един от инициаторите зад каузата с хаштаг #стигатрИКове срещу промените в Изборния кодекс, които ограничават възможностите пред българите зад граница да гласуват.

Днес правната комисия в парламента дискутира по ветото, наложено им от президента, като Константинов я следи на живо. По-късно стана ясно, че депутатите в нея са подкрепили ветото.

Чухме комични коментари, като „ако позволим да се гласува навсякъде, какво ще стане с българите на Марс и на Луната“, но това не е подходящият тон за такъв сериозен закон, отбеляза той.

Според него е ясно, че Патриотичният фронт няма да отстъпи, а депутатите се опитват всячески да оспорят данните и цифрите, които им бяха представени от активистите. Те бяха изискани от ЦИК по Закона за достъп до информация.

Със сигурност сме излекувани от наивността си след това, което стана, но сега поне знаем, което е предимство, коментира още Константинов.

България се глобализира, това е еднопосочен процес и да се опитваме да върнем назад часовника към отминали времена, е обречено на провал рано или късно, заключи той. Чуйте целия разговор:

Вижте също

avtobus

Автобус на градския транспорт се вряза в къща на ул. „Пушкин“

Автобус на градския транспорт се вряза в къща, в близост до училище, на ул. „Пушкин“ …