вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Явор Гечев за изживяването да ходи „по вода“ с домашните си любимци

Явор Гечев за изживяването да ходи „по вода“ с домашните си любимци

Изживяването да ходиш по плаващите кейове на Кристо, които са едно изключително инженерно постижение, е невероятно, сякаш човек наистина ходи по вода, разказа в еМисия България Явор Гечев от организацията „Четири лапи“.

Той е успял да се разходи по инсталацията на езерото Изео в Италия буквално в последния момент преди вчера кейовете да бъдат демонтирани.

Гечев разказа, че въпреки многото хора и дългите по 200-300 метра опашки, той не е изпитал нито за миг притеснение за сигурността си, а чистотата и организацията, за които са се грижили и много доброволци, са били безупречни.

Нещо повече – с него са били и неговите кучета, достъпът за които е бил разрешен. Идваха хора от организаторите, които ни посочваха къде има вода, даваха ни съвети, че не е добре дълго да ги държим на слънце, разрешаваха да не им слагаме намордниците поради жегата, разказа той.

Най-уникалното бе начинът, по който италианците се чувстваха и говореха за Кристо – като за човек от тяхната общност, когото познаваха лично, тъй като се беше срещал с местните общности, за да ги убеди в начинанието си, сподели още впечатления Гечев. По думите му те са били пленени от артиста.

Явор Гечев разказа също за впечатленията си от Гърция, Австрия, Италия и други страни относно отношението към домашните любимци на публични места там. За разлика от България.

По думите му той никога не е имал проблеми в чужбина с кучетата си – нито в ресторанти, нито в хотели, градски транспорт, плажове и други места.

Същевременно, за разлика от София, където все пак по думите му вече има повече възможности човек да отседне в хотел с домашния си любимец, като цяло в страната и по Черноморието много малко хотелиери знаят значението на думата pet-friendly.

Чуйте подробности от разговора във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …