петък , 21 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Новини / Ясна е самоличността на атентатора от Брюксел – той е 36-годишен мароканец
atentator

Ясна е самоличността на атентатора от Брюксел – той е 36-годишен мароканец

36-годишен мароканец е убитият извършител на снощния атентат в Белгийската столица, съобщиха властите в Брюксел. Припомняме, че при инцидента няма други пострадали – причината е, че взривът не е бил мощен.

Експлозията избухна на Централната гара в Брюксел. Според белгийското издание Ла Либр Белжик, атентарът е носел раница и колан с екплозиви. Според свидетели, мъжът е викал „Алах Акбар“, след което е активирал детонатор. Последвала е слаба експлозия, която привлякла вниманието на охранителите.

Първите часове след атентата предизвикват страх и хаос сред хората, които са евакуирани от гарата, районът е отцепен от тежковъоръжени полицаи. Нивото на терористична опасност обаче не беше повишено.

Нападателят е идентифициран като 36-годишен мароканец, за когото властите не са имали сведения да е свързан с ислямистки организации. Той е жител на добилия печална слава квартал Моленбек, откъдето бяха и част от атентаторите в Брюксел и Париж.

След атентите от 22 март 2016 г Белгия е в повишена степен на тревога от терористични нападения. При самоубийствените атаки в метрото и на летището тогава загинаха 32 души.

Вижте също

gabrovo

Клиентите на „Топлофикация Габрово“ още не са обезщетени за студената зима

Клиентите на „Топлофикация Габрово“, които зимата останаха на студено, все още не са компенсирани от …