неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Яна Маринова: Успехът е умението да изиграеш главната роля в живота си

Яна Маринова: Успехът е умението да изиграеш главната роля в живота си

Моноспектакълът „Глас“ е пиеса от Елена Алексиева за битките, от които се отказваме още преди да сме започнали. За страха да се преборим със страховете си. За цената, която плащаме, ако пожелаем живота на гения, а не сме готови да го понесем. И за това, какво печелим, ако сме загубили всичко. Ролята е за дубльорката на Мария Калас – как някои хора живеят цял живот в сянката на други.

В специално интервю за зрителите на Би Ай Ти актрисата Яна Маринова  сподели от първо лице подробности около подготовката и изпълнението на ролята си в моноспектакъла „Глас“.

„Случващото се в пиесата съвсем не е метафорично, сюжетът представя историята на хипотетичната дубльорка на Мария Калас. Една жена, която е винаги готова с грим и костюм да излезе под прожекторите, пред публиката и на голямата сцена, но това никога не се случва.

„Глас“ е за всички тези хора, които са невидими, не стават звезди, а държат живо изкуството“ – споделя актрисата.

„В изкуството не могат да работят само примадони, само звезди. Не всеки човек на изкуството става звезда. Виктория Глас е прекрасна певица, но от малка е наета, за да бъде дубльорка на Калас, а никога не се налага да излезе на сцената.

В един момент, минавайки най-хубавите ти години от живота ти, се чувстваш излъган. И тогава разбираш, че може би в живота е много важно да се откъснеш от сянката на великите и да направиш нещо сам“ – разказва още Маринова.

„Никой не можа да ти каже: „аз ще те доведа до успех“, трябва да си извървиш пътя сам. Успехът е умението да изиграеш главната роля в живота си. Когато си в сянката на друг човек, не може да реализираш себе си“ – обяснява актрисата.

„Ако умееш да бъдеш майстор в този живот, той ще бъде такъв, какъвто искаш“ – смята харизматичната звезда от киното, театъра и телевизията.

Какво още сподели Яна Маринова в ефира на Би Ай Ти, вижте в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    Голяма сладурана е г-ца Маринова, да не й е уроки ! …пък И Умница !
    (.,,ама НЕ се разбира ко’Прави Човек ако му/й се е Наложило да има 4-5 живота 😉