четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Яков Джераси: Народът иска някой да му обръща внимание, не иска фукльо

Яков Джераси: Народът иска някой да му обръща внимание, не иска фукльо

Народът иска някой да му обръща внимание, хората не искат фукльо. Нашата нация има нужда от човек, който слуша, а не от човек, който разказва.

Така Яков Джераси описа най-подходящия кандидат за президент на България.

Яков Джераси от дълги години живее в Израел. Учил e в Париж и и в Калифорнийския университет. Бивш говорител на израелската армия (1971 г.). Участник в инициативата за завръщане на Симеон Сакскобургготски в България през 1993 г.

Той коментира в предаването еМисия България факта, че само 3 месеца преди изборите няма обявени номинации за държавен глава. Според него партии все още не правят номинации, защото не знаят със сигурност дали премиерът няма да реши да се кандидатира за президент.

„Който и да е, ако беше започнал кампания по-рано, можеше да спечели мацинствата… а те у нас играят невероятна роля, но трябва да направиш кампания и да ги спечелиш, не както досега, защото като им дадеш пари, те не дават гласа си, защото са гладни, но те избират тези които са им симпатични, този ,който им обръща внимание“, категоричен е Яков Джераси.

По думите му кой ще бъде държавен глава зависи от премира Бойко Борисов, който обяви, че кандидатурата на ГЕРБ ще стане ясна през септември.

„Горе-долу може да сте сигурни, че това ще бъде следващият президент“, отбеляза той.

Според Яков Джераси е много лоша черта, че е всичко заивси от един човек.

„Това не говори добре за нас и министър-председателят ни трябва да знае, че това ни причислява към друг вид държави. А ние не сме Турция, не сме и Русия“, допълни той.

Джераси обаче е категоричен, че алтернативата на статуквото в поколението, което в момента учи в университет.

„Алтернавита е след 4 – 8 години…Аз не съм оптимист, сигурен съм, че нещата ще са различни, защото идва фантастично поколение“, подчерта той и допълни, че ще имаме невероятна страна, но след няколко години.

Джераси посочи, че кандидатура на Симеон Сакскобургготски е малко вероятна, тъй като „той чувства, че вече е възрастен за това“.

Яков Джераси коментира и кариерата на депутата от ДПС Делян Пеевки, като подчерта, че „днес той има много силно влияние“ и е „една от най-силните личности в страната“.

„Той научи, че зад кулисите може да направи много по-добра работа, отколкото, ако се показва“, отбеляза Джераси.

Той допълни, че през 2013 г., когато Пеевски бе избран за шеф на ДАНС, службите са подкрепяли групировки, а намерението на депутата от ДПС е било да „ги изчисти“, а според Джераси, Пеевски е имал и нужните характеристики, за да го направи, но политиците са го изпползвали.

Яков Джераси коментира и американските президентски избори, като посочи, че това е „сблъсък между умните и тъпите“.

„Само си помислете как ще изглежда светът утре, ако Доналд Тръмп бъде президент“, каза Джераси и обясни, че самото послание, че Тръмп е кандидат е притеснително.

„Влизаме в непознат свят на опасни хора и не мисля, че вървим към добро“, посочи той.

Целия разговор с Яков Джераси можете да гледате във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …