събота , 18 ноември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Всеки шести българин одобрява съда и прокуратурата да са подчинени на Бойко Борисов

Всеки шести българин одобрява съда и прокуратурата да са подчинени на Бойко Борисов

Повод за разсмисъл ни дават днес данни от ново проучване на агенция Медиана – 86% от българите не знаят какво представлява съдебната реформа.

Призивите за провеждането й са довели само до задълбочаване на недоверието в правосъдната система,а показва национално изследване, проведено от 12 до 18 юли сред 1002 човека в 125 гнезда в страната.

В битката за правосъдна реформа няма „добри“ в очите на обществото – има само „лоши“ и още „по-лоши“, коментират социолозите.

Корените на основните проблеми в правосъдната система се виждат от обществото в три основни пункта – корупция, политическа и олигархични зависимости, безконтролност и безнаказаност на магистратите.

Идеята съдът да бъде подчинен и зависим от изпълнителната власт се споделя от 65% от запитаните. Всеки шести пък одобрява идеята съд и прокуратура да минат на пряко подчинение на Бойко Борисов, като едва половината са против тази идея.

Вижте също

Германия на ръба на предсрочни избори. Пучдемон се яви пред белгийския съд

Меркел опитва да състави правителство от три партии с различни концепции. След тежка нощ на …