вторник , 17 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Всеки шести българин одобрява съда и прокуратурата да са подчинени на Бойко Борисов

Всеки шести българин одобрява съда и прокуратурата да са подчинени на Бойко Борисов

Повод за разсмисъл ни дават днес данни от ново проучване на агенция Медиана – 86% от българите не знаят какво представлява съдебната реформа.

Призивите за провеждането й са довели само до задълбочаване на недоверието в правосъдната система,а показва национално изследване, проведено от 12 до 18 юли сред 1002 човека в 125 гнезда в страната.

В битката за правосъдна реформа няма „добри“ в очите на обществото – има само „лоши“ и още „по-лоши“, коментират социолозите.

Корените на основните проблеми в правосъдната система се виждат от обществото в три основни пункта – корупция, политическа и олигархични зависимости, безконтролност и безнаказаност на магистратите.

Идеята съдът да бъде подчинен и зависим от изпълнителната власт се споделя от 65% от запитаните. Всеки шести пък одобрява идеята съд и прокуратура да минат на пряко подчинение на Бойко Борисов, като едва половината са против тази идея.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …