неделя , 22 юли 2018
Начало / Новини / АМЕРИКА / Все повече смъртни случаи след предозиране с болкоуспокояващи в Америка

Все повече смъртни случаи след предозиране с болкоуспокояващи в Америка

В Америка все повече нараства броят на смъртните случаи след предозиране с лекарства и болкоуспокояващи.  По предварителни данни, изготвени по поръчка на Ню Йорк Таймс, за миналата година жертвите на злоупотреба с медикаменти са над 60 000, което е с 19% повече от 2015 г.

Американците развиват зависимости към лекарствата, но едва ли предполагат, че проблемът са разраства всяка година. Лекарства за облекчаване на болката се изписват масово – за тежко болни пациенти, както и за такива със съвсем леки травми, също и за потискане на тревогата и депресията.

Хапчетата често съдържат наркотични вещества и водят до зависимост и са особено опасни, когато се комбинират с алкохол, а рекламите на лекарства и медикаменти заливат телевизионния ефир. Благодарение на директния маркетинг здравноосигурените са научени да искат от докторите си болкоуспокояващи.

Какво показват цифрите? За 2015 г. предозирането с лекарства е причинило на 52 000 смъртни случая, което е повече от катастрофите и оръжията в страната.

Богатите също губят живота си от пристрастеността към медикаменти.

Аутопсиите показват, че звезди като Брус Ли, Мерилин Монро, Британи Мърфи, Хийт Леджър и Майкъл Джексън са злоупотребили с хапчета преди да настъпи смъртта им.
По предварителни данни цифрите за миналата година са дори още по-тежки, което означава, че проблемът се задълбочава още повече.

Проучване показа, че 3% от американците имат още един проблем – те прекаляват с Витамин Д. Това става, когато го набавят с допълнителни добавки, а не по естествен път и може да се стигне до проблеми с бъбреците и сърцето.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …