понеделник , 25 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Враца също се вдига на бунт срещу безобразията в БФС

Враца също се вдига на бунт срещу безобразията в БФС

В ефира на „Спорно за спорта“ Петър Тасков – делегат от Гоце Делчев, разкри поразяващи неща с документи за шуробаджанащината, нарушаване на нормативната уредба и правилата на БФС от местния шеф Александър Кабзималски. (Припомнете си разкритията ТУК).

В студиото на „Спорно за спорта“ гостуваха двама делегати от Враца, които се осмелиха да разкажат за нередности в тяхната област. Румен Христов е делегат от 10 години и е футболен съдия от 34 години. Иван Тодоров е съдия от 25 години и от 5 години е делегат.

Те изказаха недоволството си от работата на председателя на Областния съвет Цветан Патеров и подчинените му комисии. „Решихме да алармираме БФС София и зоналния съвет във Велико Търново. Много останахме учудени, че Бончо Генчев бързо се отзова. Останахме удовлетворени. Дойде да ни чуе какво искаме. Всеки си изказа мнението и той пое обещание, че ще говори с Патеров, ще се опитат да изгладят нещата и ще ни се обади да ни каже какво е свършил“, разказа Румен Христов.

Той обясни, че след разговор с Патеров, Генчев се обадил да им каже, че всичко е изгладено и да не вдигат повече шум.

„Отиваме на техническа конференция, а същите хора ни елиминирани от наряд“, посочи Христов и каза, че случката е от март тази година.

Иван Тодоров разказа и за други нарушения по време на мачове. „Отиват на мач, а не се явява главният съдия, а делегатът се самоназначава и започва да свири мача“, обясни Тодоров. При друг случай след контузия на вратаря, мачът завършва без проблеми. При наличието на 10 делегати около 20 ноември, Патеров изпратил делегат от Перник.

Най-фрапиращото нарушение, по думите му, е от 3 декември. „Главният съдия бил на мач като делегат сутринта, а на следобеден мач станал главен съдия“, посочи Иван Тодоров. Той каза, че нарушенията са почти същите като тези, за които разказа и Петър Тасков.

Двамата делегати от Враца посочиха и документи, с които се нарушава нормативната уредба. Те са имали надежда, че ще дойде друг на мястото на Патеров, но това не се случва. „Петеров е на 70 години, а говорим за безработица в Северозападна България“, разказа още Иван Тодоров.

Румен Христов каза и за друг случай за делегат, който веднага започва във В група, което е нарушение на статута на делегата.

Петър Тасков се включи на живо в ефир и благодари на колегите си, че не е толкова страшно да излязат да кажат истината и допусна, че има нарушения и на други места. Той предложи да направят делегация от колеги делегати срещу самозабравили се шефове на зонални съвети.

„Ние сме изпратили на Боби Михайлов писмо още преди 1 седмица и чакаме отговор. Футболното съдийство във Враца загива“, заяви Христов. Той показа и писмото.

Чуйте целия разговор с делегатите от Враца Румен Христов и Иван Тодоров в следващото видео:

Вижте също

На Мондиала: Свалки и секс туризъм в големи дози – бразилец и рускиня демонстрират. ВАР прати треньор на Иран в болница

Въпреки предупрежденията към руските жени да се въздържат от интимни контакти с чужденци по време …