неделя , 18 ноември 2018
Начало / Новини / Военен самолет „Спартан“ е аварирал на авиобазата в „Граф Игнатиево“. Чешкият парламент свали имунитета на премиера Андрей Бабиш. И още в късната емисия новини на 19 януари

Военен самолет „Спартан“ е аварирал на авиобазата в „Граф Игнатиево“. Чешкият парламент свали имунитета на премиера Андрей Бабиш. И още в късната емисия новини на 19 януари

Военен самолет „Спартан“ е аварирал на авиобазата в „Граф Игнатиево“. Пострадали няма, нанесени са само материални щети. От Министерството на отбраната съобщиха за Би Ай Ти, че инцидентът е станал по рано днес по време на учебна маневра на самолета на пистата. По случая тече проверка.

При специализирана акция беше разбита международна група за пране на пари чрез виртуалната валута „One Coin“. Това съобщиха от специализираната прокуратура. Разследването е на базата на международна поръчка за правна помощ от германския град Билефелд. В престъпната група е имало и две българки с германско гражданство. Едната от тях – Ружа Игнатова – е официално обвинена за пране на пари.

Според министъра на екологията Нено Димов проектът на алпиниста Боян Петров няма да помогне в казуса с Пирин. Предложението на алпиниста предвижда план за управление, който да позволи строителство на втора кабинка, но не и нови писти в планината. Според Димов обаче предложеният от Петров план е неподходящ.

Учебната програма няма да бъде отменена и няма да се рискува в началото на учебната 2019 – 2020 да липсват учебнците. Това заяви в Габрово министърът на образованиеото Красимир Вълчев по повод изразеното в декларация искане на Парламентарната група на „БСП за България“ да бъдат отменени одобрените учебни програми по история за десети клас.

Чешкият парламент свали имунитета на премиера Андрей Бабиш и на заместник-председателя на неговото политическо движение „АНО“ Ярослав Фалтинек. Срещу двамата и група техни съратници започва съдебно преследване по обвинението в незаконно присвояване на субсидии от еврофондовете в размер на два милиона евро. Междувременно днес от прессекретариата на президента Румен Радев съобщиха, че двамата трябва да се срещнат. Това трябва да стане на 22 януари в рамките на визитата на Бабиш в България.

Подробности по тези и още теми – гледайте в късната емисия новини на Би Ай Ти.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …