четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Водещата от „Ал Джазира Америка“ Джоуи Чен в специално интервю за Би Ай Ти

Водещата от „Ал Джазира Америка“ Джоуи Чен в специално интервю за Би Ай Ти

„Ал Джазира Америка“, новинарският кабелен канал за САЩ на катарската телевизионна мрежа, фалира и от днес прекратява дейността си. Каналът, който бе ориентиран основно към американските зрители, бе създаден преди малко повече от две години.

Водещата в Би Ай Ти Ралица Василева взе специално интервю с журналиста и водещ от „Ал Джазира Америка“ Джоуи Чен, с която преди това е работила в Си Ен Ен. Чен е работила също и в Си Би Ес и е носител на награда „Еми“ за отразяването на бомбените атентати в Атланта.

„Бяхме шокирани, но не изненадани. В някакъв смисъл разбирахме, че сме нещо като стартъп експеримент“, казва журналистката.

Според нея това е решение, основано най-вече на бизнес логиката. На въпрос дали името на медията не е повлияло, тя отговаря: „Не, не бива никога да крием кои сме“.

Какво се случи с „Ал ДЖазира Америка“ и какво си спомня Чен от годините, в които е работила с Василева – чуйте цялото интервю:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …