неделя , 18 ноември 2018
Начало / Новини / Властта обмисля да въведе платена доброволна казарма. Ръст на желаещите наши студенти за бригада в САЩ и още от късната емисия на 16 януари

Властта обмисля да въведе платена доброволна казарма. Ръст на желаещите наши студенти за бригада в САЩ и още от късната емисия на 16 януари

Премиерът Бойко Борисов се срещна с групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент. Разговорът му с членовете на най-голямата парламентарна група е бил посветен на приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Ще бъде въведена платена доброволна казарма. Това стана ясно от министъра на отбраната Красимир Каракачанов, който изпрати 35-ия контингент на Въоръжените сили за участие в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“ в Афганистан.

Ужасяваща житейска история потресе жителите на Свищов. Полицията и прокуратурата разследват случай на майка, която години наред е държала заключени двете си дъщери.

Столичната община и „Софийска вода“ ще подпишат анекс към договора от 2000 г., според който до края на концесията през 2025 г. дружеството ще инвестира още 365 млн. лева във ВиК структурата.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов оттегли заповедта, с която от границите на Природен парк „Витоша“ се изключват два имота с обща площ малко повече от 10 декара.

Косовският сръбски политик Оливер Иванович беше убит тази сутрин в Митровица. Той беше застрелян с пет куршума в гърба пред централата на своята гражданска инициатива „Сърбия, демокрация, справедливост”. Извършителите се издирват.

Премиерът на Румъния Михай Тудосе подаде оставка след като загуби подкрепата на социалдемократическата си партия. Управляващите издигнаха Виорика Дънчила като кандидат за нов премиер.

Близо 20 000 души протестираха в гръцката столица Атина срещу одобрените от парламента фискални, енергийни и трудови реформи.

Около 7000 студенти от България се очаква да заминат на бригади в САЩ през тази година. Сред най-желаните дестинации отвъд океана това лято са щатите Аляска и Масачузетс, а в началото на февруари у нас ще се проведат и срещи с работодателите.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …

Един коментар

  1. „Ще бъде въведена платена доброволна казарма.“ – какво точно означава това, в сегашната платена армия войниците насила ли служат, какви са тези глупости и специално за тъпия, нагъл и много прост ДС иванчо, този шкембелия идиот, спри бе мекере продажно, спри с глупостите или „платена доброволна казарма“ е кодовото название за бригада в САЩ, ако е така гарантирано ще има желаещи младежи …