неделя , 22 юли 2018
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / Влак премаза кола на неохраняем жп прелез – загина 48-годишната шофьорка

Влак премаза кола на неохраняем жп прелез – загина 48-годишната шофьорка

48-годишна жена загина, след като беше блъсната от пътнически влак докато преминавала с колата си на неохраняем жп прелез. Инцидентът се случи в късния следобед на подбалканската жп линия между селата Казичане и Равно Поле.

По информация на екипи, пристигнали на местопроизшествието, след сблъсъка с локомотива, колата е влачена поне 700 м по линията. Превозното средство буквално било смазано.

Екип на Би Ай Ти установи, че от едната страна на прелеза няма почти никаква видимост за шофьорите. Освен това сигнализацията, която трябва да предупреждава, че идва влак и от двете страни на прелеза не работеше.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …

Един коментар

  1. Станислав Митрев

    Много сте прости бе! Когато стана инцидентът – прелезът си е бил РЕДОВНО ЗАДЕЙСТВАН СЪС СВЕТЛИННА И ЗВУКОВА СИГНАЛИЗАЦИЯ. След инцидента до момента, прелезът наистина не работи, защото още текат следствени действия, но това е без значение, защото влаковете преминават през мястото с до 15 км/ч и готовност за спиране при препятствие на пътя. Освен всичко – загиналата не е преминавала прелеза – СЕДЯЛА Е ВЪРХУ ЛИНИИТЕ!