петък , 20 юли 2018
Начало / Новини / Влак потегли без началника си и още от новините на Би Ай Ти на 13 октомври

Влак потегли без началника си и още от новините на Би Ай Ти на 13 октомври

Началник-влак гони композицията, която тръгнала без него от гара Вакарел към София. Куриозният случай е от сряда вечерта. Наложило се началник-влака да гони машината с автомобил. След като мошинистът разбрал, че го няма, спрял бързия влак на гара Елин Пелин и го изчакал.

Турските власти са задържали над 100 мигранти, които планирали да влязат нелегално в България и Гърция. Групите са заловени на различни места в погранични райони на двете държави.

Парламентът ще заседава извънредно на 17 октомври, от 14 ч. В програмата има само една точка – окончателното обсъждане на промените в Гражданско процесуалния кодекс. Предложението за извънредното заседание беше на депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов.

Държавният глава Румен Радев пристигна на официално посещение в Азербайджан по покана на президента Илхам Алиев. Днес двамата президенти ще имат среща на четири очи.

Българите карат най-старите коли в Европа, показват данните на Европейската асоциация на вносителите на автомобили за 2016 г.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп издаде указ, с който ще промени някои части на програмата за здравно осигуряване Обамакеър.

Очаква се в реч по-късно днес Тръмп да се оттегли от иранското ядрено споразумение. Той многократно изрази неодобрението си към условията на сделката, а официалното му решение се очаква от няколко седмици.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …