неделя , 18 ноември 2018
Начало / Новини / АМЕРИКА / Влак дерайлира в щата Вашингтон, има загинали и ранени (ОБНОВЕНА)

Влак дерайлира в щата Вашингтон, има загинали и ранени (ОБНОВЕНА)

Влак дерайлира в близост до град Сиатъл в щата Вашингтон. Има загинали и ранени. Спасителната операция все още продължава.

Властите съобщават за най-малко шест жертви и десетки ранени. Общо 83-ма души са пътували във влака. Той е излязъл от релсите на мост над магистрала на малко повече от 60 км от Сиатъл.

Няколко от вагоните на композицията са паднали върху автомобилите, които са се движели по пътя под моста. По информация на местната полиция, от хората, които са били в колите на магистралата има ранени, но не и загинали, а жертвите, за които се знае за момента са били във влака.

Това е била първата композиция, която преминава по новата железопътна линия между Портланд и Сиатъл. Изграждането на линията е струвало повече от 180 милиона долара, а целта на обновяването е била ускоряване на маршрута между двата града, който преди изграждането на тази линия е минавал през много завои.

По неофициална информация, влакът се е движел със 130 км в час, когато е дерайлирал, a максималната скорост по тази отсечка е 129 км. Новоизграденият маршрут е бил тестван през февруари и март тази година преди да бъде пуснат първият влак, който дерайлира днес.

Преди две седмици на публична дискусия кметът на близкия град Локууд предупреждава, че отсечката крие опасности, но влакът все пак е пуснат по график днес.

В щата Вашингтон е обявено извънредно положение.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …