сряда , 18 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Владо Каролев: Как да станем европейски тигър в икономиката

Владо Каролев: Как да станем европейски тигър в икономиката

Какво все ни пречи да дръпнем напред в икономиката и има ли провал като съветник на Лукарски специалистът Владо Каролев – на тези въпроси отговори самият той в студиото на „Просто Диков“.

„Ако съжалявам за нещо, което не постигнах като съветник на икономическия министър Божидар Лукарски, това е, че имахме идея да се намалят бордовете на държавните дружества в Министерство на икономиката, но за съжаление не става.

В тези дружества има хора с политически контакти и винаги се намира причина да останат. Добрата новина е, че сега новият министър тръгна да го прави, дано го довърши“, обясни Каролев.

„Когато се създават нови работни места, тогава идват повече данъци и в държавата, и в общините. Има обаче административни спънки, просто защото те са в интерес на цялата бюрокрация“, убеден е икономистът.

„Някои неща започват да се случват, ако не заради друго, то заради публичния натиск. Според мен обаче има шанс за промяна. Най-важното нещо в България е да се либерализира пазарът на труда, защото това е най-голямата спирачка пред всеки инвеститор“, посъветва Каролев.

„Нещата не са толкова зле. За трета поредна година ще имаме ръст на икономиката“, завърши оптимистично на финала Каролев.

Вижте цялото интервю в следващото видео!

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

3 коментара

 1. Много българи напуснаха родината, точно защото такива доносници като Каролев („агент Камен“) съсипаха техния живот в България. Тъжно е че продължава да им се дава трибуна (ежедневно) за да ни поучават.

 2. лична хигиена

  спирам да гледам тази телевизия

 3. Стига с тоя клоун, при това агент на ДС, то ако се огледаме и двамата сте от същото котило
  седнали да давате акъл – който имаше акъл, отдавана се изнесе през терминалите, познавам доста българи с „палати“ в Калифорния (спечелили първия си милион с честен труд).
  Чудя му се на търпението на собсвтеника на телевизията, няма лошо може да пере и той нечии пари…
  да е жив и здрав да дава работа и на други