понеделник , 21 май 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Владо Береану: На кого стана неудобна Лаура Кьовеши и защо я атакуваха

Владо Береану: На кого стана неудобна Лаура Кьовеши и защо я атакуваха

Журналистът и дългогодишен водещ Владо Береану гостува в студиото на „Просто Диков“ и коментира скандалът, който гръмна в българските медии през последната седмица, свързан с Лаура Кьовеши. Злоупотребила ли е тя с властта си, коментираха Диков и гостът му в студиото.

„Романиа ТВ е една местна телевизия, кабеларка. Извадени са 3 записа. Трябва да поясним, че историята започва от това, че г-жа Кьовеши с 98-те прокурори от дирекцията за борба с корупцията, на която тя изказва критики и обявява, че иска прокурорите да изпълнят договорите си – периодично да минат на детектора на лъжата. Трима обаче отказват“, обясни Береану.

„Единият прокурор напуска, а другите двама са уволнени незабавно. След това се появяват тези записи, за които е ясно, че са направени от единия прокурор. Те са от обикновена работна оперативка“, подчерта Береану. Той обясни, че на тези записи Кьовеши иска от своите прокурори да работят повече и ги критикува за по-малкия брой дела.

Чуйте целия запис, за който се твърди, че е най-скандален, с превод в ефир на Владо Береану, както и анализа на журналиста в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

Един коментар

  1. не се гаси.....

    Владо, като те слушам напоследък и се сещам за онзи случай, в който Борисов като главен секретар на МВР те бил спасил от мутри в някакво кафене. Е, не е трябвало да го прави!