понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Владислав Панев от „Зелените“: „Да, България“ е най-желаният ни партньор

Владислав Панев от „Зелените“: „Да, България“ е най-желаният ни партньор

Структурата на партията ни е доста хоризонтална и няма как еднолично някой да налага решение – той по-скоро се вслушва в мнението на всички останали членове и симпатизанти. Това сподели новият член на ръководството на „Зелените“ – съпредседателят Владислав Панев.

В еМисия България с госта разговаряхме за желанието на зелената партия за парламентарно присъствие и законодателен глас, за техните приоритети и това как гледат на политическата обстановка в България.

Панев припомни, че по начало „Зелените“ са против изцяло мажоритарната система, особено у нас, където по думите му независимите икономически граждани са малко и това би гарантирало директно влизане на мафията във властта. Самият той предпочита силна преференция без праг.

Последните осем години ние сме твърде далеч от бариерата, така че ще имаме все нула на брой депутати в парламента, независимо от системата, освен ако не сме в коалиция, призна той.

Като най-възможен и желан партньор Владислав Панев посочи новата формация на Христо Иванов „Да, България“, на която тепърва предстои регистрация. Той каза, че те самите не са нито леви, нито десни, така че ориентацията на „Да, България“ не е толкова важна, но те подкрепят изцяло идеите за правосъдна реформа, например.

“Зелените“ поставят пет важни за тях изисквания за коалиране: забрана за ГМО, забрана за неконвенционални методи за проучване и добив на нефт и газ, недопускане на нови ядрени мощности, забрана за строителство в национални и природни паркове и защитени зони, както и недопускането до властта на бивши сътрудници на ДС.

Чуйте целия разговор с Владислав Панев:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …