понеделник , 25 юни 2018
Начало / Код 11-13 / Владимир Тодоров: 150 българи ще загинат на пътя това лято

Владимир Тодоров: 150 българи ще загинат на пътя това лято

Георги Илиев, пострадал при катастрофа преди броени дни, и Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите в катастрофи, гостуваха в студиото на Код 11-13 и коментираха войната по пътищата, адекватни ли са наказанията и как се събират глобите.

Илиев от своя страна сподели какво се е случило при инцидента с него само преди дни.

„В първия момент шофьорът слезе, обърна се към мен. Аз не знаех какво да направя и как да реагирам, нямах телефон в мен да се обадя“, разказа Илиев.

Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи посъветва Столична община да направят одит на кръговото кръстовище на 4-ти километър в София и да вземат мерки, защото до момента при тях има данни за около 5-6 подобни случая само на това място.

„Това шествие се организира от Румяна – съпругата на човека, който загина на магистрала „Тракия“. Стартираме в няколко града в страната – Пловдив, Варна, Бургас, Мездра, Русе и София. През юли, август и септември са месеците, в които загиват най-много жертви. Над 150 души ще загинат при катастрофи това лято. Ако отново бездействаме и отчитаме някакви статистики, няма как да се променят нещата“, предупреди Тодоров.

„За съжаление в България се оформя група хора, която има възможност да си плаща глобите и се смятат за недосегаеми. Карат, без да се съобразяват, и предизвикват катастрофи“, разказа Георги Илиев.

„Не функционира системата за административно наказване“, категоричен е Тодоров.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …