вторник , 17 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Владимир Николов за изненадите на изборите във Франция

Владимир Николов за изненадите на изборите във Франция

Беноа Амон оглави предварителната класация като спечели първичните избори на френските социалисти пред Манюел Валс, а следващата неделя ще се изправи на балотаж срещу него.
Амон е бивш министър на образованието и каза, че неговата победа е значителна крачка. Изборите във Франция анализира журналистът Владимир Николов, който живее във Франция.

„Беноа Амон не е изненада за всички. За 500 000 души той не е изненада, защото те гласуваха за него. Той е бивш министър. Депутат е от едно парижко предградие и има опит с малцинствата, знае как да разбира и да се отнася към всички прослойки на обществото. Той е земен политик и всичките си идеи и решения черпи от това. Успя да се изкачи и да излезе първи на балотажа“, коментира Владимир Николов.

„Другата изненада бе, че фаворитът Манюел Валс получи малко гласове. Неговата идеология се припокриваше с това, което Беноа Амон направи. Оказа се, че и Оланд и Валс казваха едно, а вършеха друго. Имаше разминаване“, обясни журналистът.

Той посочи, че Меркел не е трябвало да кани Франсоа Фийон на обяд, тъй като това се приема във Франция многозначно. „Виждането на Фийон за Европа е стеснено до финансиране на военни операции, което не кара французите да мечтаят. Той е много зависим от Владимир Путин. Ходи във вилата му в Сочи. Путин го прие“, обясни българският журналист.

Чуйте целия разговор с журналиста Владимир Николов в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …