неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Владимир Николов: Манюел Валс е чист политик

Владимир Николов: Манюел Валс е чист политик

Френският премиер Манюел Валс ще обяви тази вечер кандидатурата си за президентските избори през 2017 г. След като Франсоа Оланд се отказа от надпреварата за втори мандат, кандидатурата на Валс изглежда като най-логичното действие.

„Изненадата бе, че Оланд няма да се кандидатира, затова логично е Валс да обяви кандидатурата си. Въпросът е как левицата ще се организира около него и кой ще го замести“, коментира журналистът Владимир Николов в предаването еМисия България по Би Ай Ти.

Неизбежно ще има и други кандидатури при социалистите, което ще усложни задачата на Валс, допълни още той.

По думите на журналиста при Валс се забелязва уклон към центризма и той ще иска да изтегли левицата натам. Това обаче ще е невъзможно, смята Николов.

„Валс е испанец, натурализиран французин. Влиза в политиката като малък, още на 18 години, което го прави чист политик. Винаги е бил в Социалистическата партия. Оприличаваха го на Саркози, защото има уклон към авторитаризъм“, изтъкна още той.

Според журналиста, десницата ще се опита да стовари целия пасив от управлението на Франсоа Оланд върху Валс.

„Тепърва ще видим доколко ще се закрепи с оригинални решения и политики“, допълни Николов.

„Марин льо Пен има хамелеонско поведение и в момента изчаква нещата да се развият. Както се разиват, обаче, изглежда, че част от темите ѝ се изземат от Франсоа Фийон и тя ще трябва да отиде по-наляво, но пък там ще бъде Валс. Така че има шанс да не отиде на втори тур“, смята още Владимир Николов.

Вижте целия му коментар в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …