петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Владимир Николов: Макрон разцепи френската десница

Владимир Николов: Макрон разцепи френската десница

Журналистът Владимир Николов анализира новото френско правителство в ефира на „еМисия България“.  Той разкава, че за пръв път Франция ще има министър „по европейските въпроси“.

„Голямата изненада е, че президентът Макрон се обърна към десницата и назначи Едуард Филип за премиер. Цялото правителство е от нови лица, с което Макрон разцепи десницата. Републиканската партия се разцепва“ твърди Николов.

„В новото правителство има общо 15 министри и седем държавни секретари, общо 22, от които 11 – т.е. половината са дами. Кабинетът е много интересен и очарова“ – обяснява той.

Според него Макрон на този етап е прагматик, и върви стъпка по стъпка.

„Във Франция се създава „президентско“ мнозинство около фигурата на Макрон.

Макрон възстановява образа на френския лидер,

малко над партиите, препратката е към Де Гол, Де Гол 2.0, Де Гол на 21 век. Ще видим до колко това ще бъде успешно в страната и в Европа“ – заявява Николов.

Според него, Макрон има амбициите да раздвижи не само Франция, но и Европа.

Журналистът смята, че в страната има огромен наплив за кандидат-депутати от името на неговата партия – 20 000 за 200 места, които партията на Макрон отпуска за „гражданската си квота“.

Какво още сподели Влади Николов за новото френско правителство, вижте в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …