вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Влади Въргала: Народ без култура не може да очаква нищо хубаво

Влади Въргала: Народ без култура не може да очаква нищо хубаво

Народ без култура, спорт и здравеопазване не може да очаква нищо хубаво.

Това заключи актьорът и режисьор Владислав Карамфилов – Въргала в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

„От известно време насам, си представям момента, в който нищо не мога да направя, какво ще изпитвам тогава. То е същото като да си жаден, а нямаш ръка да си вземеш чашата с вода и да я отпиеш. В такъв момент разбираш, че всъщност възраст и време няма, има възможности и невъзможности“, каза още той.

В интервюто си за Сашо Диков актьорът говори за съдбата на студентското предаване „Ку-ку“, емоциите около Световното първенство по футбол в САЩ ’94, както и за състоянието на българското кино.

„Ку-ку“ е онова, което може би се случва през 50 – 60 години. Бяхме в точното време и на вярното място, дадохме максималното от себе си и получихме това, което заслужаваме“, категоричен е Въргала и допълни, че предаването се е превърнало в стартова площадка на медийните играчи.

Влади Въргала разказа и как е открил Слави Трифонов за телевизията, като подчета, че ако не е бил той, то някой друг е щял да открие таланта му.

„Животът и пътят на Слави е това, което е Слави. Това, което прави той – аз не мога да го постигна“, каза още той и бе категоричен, че не би искал живота на Слави, защото не е готов да плати подобна цена.

„Българското кино е кино без име. Киното е пазар, бизнес, а ние нямаме име и няма на гърба на какво да го имаме“, каза в коментар защо българска лента не е печелила „Оскар“.

Въргала бе категоричен, че вече не му се играе.

„Тъжно ми е, защото работя въпреки смисъла, а преди го правех, заради смисъла“, каза още той и увери, че ще продължи да мечтае да направи най-гледания български филм.

Вижте целия разговор с Влади Въргала във видеото:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …