вторник , 20 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Влада Томова – музиката като посланик на съвременна България по света

Влада Томова – музиката като посланик на съвременна България по света

Музиката може да бъде добър посланик на България по света. Доказателство за това е Влада Томова, която създава и ръководи ансамбъла Балкански Приказки (Balkan Tales). Част от него са и някои от най-добрите инструменталисти на Ню Йорк.

Ансамбълът дава съвременна душа на балканската диаспора.

„Важно е българите, които живеят извън България, да имат възможността да бъдат съпричастни към родината. За мен е голямо щастие, че съм си избрала професия, благодарение на която мога да пътувам, и по този начин да прекарвам повече време и в България“, каза Томова в студиото на еМисия България.

Тя подчерта, че голяма част от сънародниците нямат възможността да се прибират често, затова и всеки един концерт за тях е страхотно събитие, свързано с България.

Влада Томова разказа и за последния и концерт в Куба, събрал българската общност в Хавана, както и за предстоящия ѝ в концерт в София – в петък, в Първо студио на БНР.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …